Полският президент Анджей Дуда трябва да бъде подведен под съдебна

...
Полският президент Анджей Дуда трябва да бъде подведен под съдебна
Коментари Харесай

Москва призовава за наказателно преследване на полския президент

Полският президент Анджей Дуда би трябвало да бъде измамен под правосъдна отговорност поради изявлението си за военните репарации от Русия, съобщи ръководителят на Държавната дума, долната камара на съветския парламент, Вячеслав Володин.

В изявление, оповестено в четвъртък, Дуда декларира, че до момента в който Германия е почнала Втората международна война и е нападнала Полша, Русия " се е включила към тази война по-късно " Затова Варшава " би трябвало да изиска репарации и от Русия ", твърди полският водач.

Володин упрекна полския президент, че оправдава нацизма и оскърбява паметта на тези, които " са дали живота си за свободата и независимостта на полския народ ".

" Руското законодателство планува наказателни наказания за сходни изказвания. Редно е надзорните органи да проучат коментара на Анджей Дуда и да подхващат подобаващи ограничения за привличането му към наказателна отговорност ", написа той в Telegram.

Володин напомни и високата цена, която руският народ е платил за освобождението на света от нацизма - 27 милиона починали.

" Днес Полша съществува като страна единствено с помощта на нашата страна ", сподели Володин.

Коментарите на Дуда пристигнаха ден, откакто долната камара на полския парламент гласоподава да изиска 1,3 трилиона евро отплата от Германия за вредите, нанесени по време на нацистката окупация. По-рано немското външно министерство съобщи, че счита въпроса за военните репарации за " затворен "

Междувременно полските медии оповестиха, че депутатът от ръководещата партия Ярослав Краевски е призовал да се изискат 368 хектара от Чешката република като отплата за това, което Варшава счита за неподходящо демаркиране на полско-чехословашката граница през 50-те години на предишния век.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР