Полският президент Анджей Дуда стана първият задграничен водач, приказвал пред

...
Полският президент Анджей Дуда стана първият задграничен водач, приказвал пред
Коментари Харесай

Анджей Дуда стана първият чужд лидер, говорил пред украинския парламент от началото на войната

Полският президент Анджей Дуда стана първият чуждестранен лидер, приказвал пред украинския парламент, от началото на руската инвазия в тази страна на 24 февруари, предадоха интернационалните организации, показани от Българска телеграфна организация.

" Никой не може да наруши полско-украинското единство ", подчертава Дуда пред Върховната рада. Украинските депутати станаха прави, за да приветстват президента на прилежащата страна, приютила най-много бежанци от Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски също присъстваше на речта във Върховната рада. Това е второто навестяване на Анджей Дуда в Украйна от началото на войната, отбелязва ДПА. То не бе оповестено предплатено.

Полша е приютила близо 3,5 милиона от общо към 6,5-те милиона бежанци от Украйна. А Киев готви законопроект за извънреден юридически статут на полските поданици в Украйна, подобен на този, приет в Полша по отношение на украинските бежанци. За това оповестява организация УНИАН, като цитира прессекретаря на президента Зеленски - Сергей Никифоров.

" Варшава утвърди закон, който приравнява кратковременно пребиваващите украинци към жителите на Полша, само без право на гласуване. Съответно, в Украйна по самоинициатива на президента ще бъде приет подобен закон ", обясни Никифоров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР