Полският президент Анджей Дуда обяви, че вчерашното изявление на неговия

...
Полският президент Анджей Дуда обяви, че вчерашното изявление на неговия
Коментари Харесай

Анджей Дуда отрече, че Полша спира оръжието за Киев. Премиерът Моравецки е разбран грешно

Полският президент Анджей Дуда разгласи, че вчерашното изказване на неговия министър председател Матеуш Моравецки, че Полша няма да доставя повече оръжия на Украйна, е било изтълкувано неправилно, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.
 
" Думите (на Матеуш Моравецки) бяха изтълкувани по допустимо най-неправилния метод... Според мен министър-председателят имаше поради, че няма да прехвърлим на Украйна новите оръжия, които сега придобиваме за модернизиране на полскато войска ", изясни Дуда пред телевизия Те Фау Ен 24.
 
Полша не доставя повече оръжия на Украйна, тъй като се концентрира върху личното си въоръжаване, съобщи ден по-рано полският министър председател Матеуш Моравецки, съобщи Франс прес. Това изказване бе направено няколко часа откакто Варшава извика незабавно украинския дипломат в Полша, с цел да стачкува против думите на президента на Украйна Володимир Зеленски, изречени пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.
 
" Ние не прехвърляме повече никакви оръжия на Украйна, тъй като ние самите се въоръжаваме с по-модерни оръжия ", съобщи Моравецки пред полската частна телевизия " Полсат " по отношение на военната и филантропичната поддръжка на Полша за Украйна макар спора за украинското зърно.
 
Полският министър председател не посочи по кое време Полша, един от най-големите снабдители на оръжие за Украйна, е спряла да й доставя оръжия, нито дали това има връзка с спора по отношение на зърното.
 
" Ние се концентрираме върху бързото модернизиране и въоръжаване на полската войска, с цел да стане тя една от най-могъщите сухопътни армии в Европа и то в най-кратки периоди ", изясни той.
 
Моравецки също по този начин разясни, че военният хъб, ситуиран в град Жешов, в югоизточната част на страната, през който минава западна техника за Украйна, действа обикновено.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР