Полският президент Анджей Дуда обеща в неделя да проучи пасажи

...
Полският президент Анджей Дуда обеща в неделя да проучи пасажи
Коментари Харесай

Закон за Холокоста скара Полша и Израел

Полският президент Анджей Дуда даде обещание в неделя да изследва пасажи от закон, засягащ Холокоста и определението на нацистките лагери на гибелта, текстове от който разгневиха Израел, съобщи Франс прес.

Заключението му ще бъде показано, "щом завърши работата в Народното събрание и грижливият разбор по отношение на окончателната форма на този акт ", се споделя в официално съобщение на президентската канцелария.

Работата по законопроекта още не е завършила. Той би трябвало да бъде утвърден от Сената и подписан от президента, с цел да влезе в действие, подсети през вчерашния ден канцеларията.

Законът планува до 3 години затвор или санкция за полски или задгранични жители, употребяващи термина "полски лагери на гибелта " като определение за концлагерите за физическо заличаване на пандизчиите, ситуирани от нацистите в окупирана Полша през Втората международна война.

Според поляците потреблението на термина "полски лагери на гибелта " основава погрешното усещане, че страната им носи отговорност за Холокоста.

Но съгласно израелското управление текстът съставлява опит да се отхвърли присъединяване на поляци в изтребването на евреи от нацистите.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху възобнови в неделя рецензиите против този акт и съобщи: "Няма да се примирим с това, че се изопачава истината и се пренаписва историята, или че се отхвърля Холокостът ".

Според посланичката на Израел във Варшава Анна Азари полският закон може да отвори врата за преследвания на оживели в Холокоста, в случай че свидетелстват за присъединяване на поляци във военни закононарушения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР