Полският президент Анджей Дуда каза, че Русия трябва да се

...
Полският президент Анджей Дуда каза, че Русия трябва да се
Коментари Харесай

Анджей Дуда: За да има сигурност в Европа, Русия трябва да се провали

Полският президент Анджей Дуда сподели, че Русия би трябвало да се провали политически, военно и стопански в Украйна, с цел да има сигурност в Европа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Дуда направи този коментар в приветствено послание към конференцията " Идея за Европа " (Idea of Europe), която се състоя в университета " Витолд Велики " в Каунас (Литва) през днешния ден.

" Сигурна Европа е Европа, в която Русия претърпява политическо, военно и икономическо проваляне. Провалена Русия значи сигурност за Украйна, Латвия, Литва, Румъния и за останалата част от Европа ", сподели полският президент.

Според Дуда Европа би трябвало да укрепи своите качества за защита, макар икономическата рецесия, провокирана от пандемията и съветската инвазия.

" Бъдещето на Европа изисква по-силни и по-решителни дейности от всеки път ", сподели той.

Президентът добави, че европейските жители са станали загрижени за своята сигурност, бъдеще и мир в резултат на съветската войната против Украйна.

" Въпреки това ние поддържаме мира в рамките на Европейски Съюз и НАТО. Имаме готовността и силата да отговорим на Русия. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР