Полският президент Анджей Дуда изрази учудване от разговорите, водени с

...
Полският президент Анджей Дуда изрази учудване от разговорите, водени с
Коментари Харесай

Дуда сравни Путин с Хитлер и разкритикува Шолц и Макрон за разговорите с него

Полският президент Анджей Дуда изрази удивление от диалозите, водени с съветския президент Владимир Путин.В изявление за немския вестник " Билд " Дуда разкритикува концепцията да се договаря с Путин на фона на съветското навлизане в Украйна.

" Учудват ме всички тези диалози, които сега се водят с Путин. От страна на (германския) канцлер (Олаф) Шолц и президента (на Франция Еманюел) Макрон. Тези диалози са безполезни. Какво ще донесат? Те единствено легитимират индивида, виновен за закононарушенията, осъществени от съветската войска в Украйна. Той носи отговорност за това. Той взе решението да изпрати войски там. Командирите извършват заповедите му. Става дума за Владимир Путин. Да не би някой да е разговарял по този начин с Адолф Хитлер по време на Втората международна война? Да не би някой да е казвал тогава, че би трябвало да бъде непокътнато достолепието на Хитлер? Че би трябвало да се работи по този начин, че Адолф Хитлер да не бъде потиснат? Не съм чувал такова нещо ", сподели Дуда.

Той означи, че без единодушието на украинското държавно управление не може да бъде реализирано никакво съглашение по въпроса за войната в Украйна, а обстановката може да се позволи посредством подпомагането на украинската защита.

" Повече ме интересува украинската защита да получи такава поддръжка, че да изгони съветските войски от територията " на страната, сподели полският президент.

Вчера полският президент стартира обиколка в страни от Южна Европа, с цел да ги убеди да поддържат даването на Украйна на статут на страна кандидатка за присъединение към Европейски Съюз.

Американското издание " Политико " написа, че някои западни водачи, въпреки и да поддържат Киев, са обезпокоени от вероятните последствия от украинска победа във войната с Русия, тъй като се притесняват, че Москва може да се почувства унизена и това да сътвори редица нови проблеми. Затова някои западноевропейски столици са за това да бъде дадена опция на Русия " да резервира достолепие " в тази война, " даже и това да коства на Украйна избрани територии ".

Макрон от своя страна съобщи, че не трябва Русия " да бъде унижавана ", с цел да може откакто бойните дейности приключат, " да бъде открит излаз със средствата на дипломацията ".

В изявлението за " Билд " Дуда сподели още, че Полша е предоставила на Украйна военна помощ за 2 милиарда $. По думите му в частност Варшава е дала на Киев над 240 танка и още близо 100 бронирани машини и други типове оръжие. Полският президент добави, че страната му към момента не е получила никакви немски танкове " Леопард " от Берлин в подмяна на изпратените от нея на Украйна руски танкове Т-72.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР