Полският президент Анджей Дуда е с положителен тест за COVID-19.

...
Полският президент Анджей Дуда е с положителен тест за COVID-19.
Коментари Харесай

След президентската среща с Радев в Естония Анджей Дуда обяви, че е с COVID-19 |

Полският президент Анджей Дуда е с позитивен тест за COVID-19.

Той е изработен в петък и резултатът излязъл през днешния ден.

В понеделник Дуда посети естонската столица Талин, където се срещна с българския президент Румен Радев, който по-късно бе поставен под карантина като контактен с диагностицирания с COVID-19 пълководец на Военновъздушни сили ген.-майор Димитър Петров.

На фона на прекратеното му посещаване и карантиниране макар двата му отрицателни теста стана ясно, че и българският министър председател и министри са били контактни лица на болен от ковид - зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков. След два негативни теста, за по-малко от 24 часа карантината бе свалена от Борисов и други публични лица.

В Естония Дуда се е срещнал и с естонския президент Керсти Калюлайд, която се е тествала след това и резултатът ѝ е негативен.

" Нямах и нямам никакви признаци, изключително сериозните като загуба на усет и подушване, само че резултатът от теста е изцяло явен ", споделя Дуда във видео обръщение, оповестено в Туитър. " Чувствам се добре. Ще прекарам идващите дни в самоизолация дружно със брачната половинка ми и ще работя от дистанция; това въобще не е проблем ", твърди полският държавен глава.

Положителният тест на полския президент има последици и за шампионката на Откритото състезание на Франция по тенис от тази година Ига Швьонтек.

Момичето, което на 19 година смая света с успеха си в най-предстижния шампионат на клей в света, бе признато от президента Дуда в петък за връчването на премията " Златен кръст " за изключителни достижения в региона на спорта и разпространение на страната в интернационален проект.

След обявяване на позитивния резултат на президента Ига разгласи, че ще остане в домашна изолираност. " Нито аз, нито някой от моя екип има признаци. Правим се проби постоянно. Ще останем под карантина съгласно рекомендациите на здравните управляващи сега ", разяснява 19-годишната тенисистка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР