Полският премиер обяви, че ще настоява още днес пред Брюксел

...
Полският премиер обяви, че ще настоява още днес пред Брюксел
Коментари Харесай

Специалният пратеник на bTV: На полската граница освен украинци, има и бежанци от Близкия изток


Полският министър председател разгласи, че ще упорства още през днешния ден пред Брюксел Украйна да влезе в Европейския съюз. По този метод поляците оказват своята поддръжка за своята съседка.

В момента Полша евентуално е страната, която усеща максимален напън от беежанци, които идват от Украйна.

Освен мигрантите от Украйна, рецесията с прииждащите хора стартира да взема поврат, тъй като най-малко половината от хората, които идват в Полша през последните 24 часа са от Африка и Близкия изток.

Тези хора са най-вече мъже и започнаха да се появяват някои обвинявания към полските управляващи за това, че не разрешават тези хора да се качват на влаковете и дават преимущество на украинските бежанци. Това води до рецензии в някои западни медии.

Има към този момент постове на 2 км преди границата и не се позволяват публицисти. Не се знае по какъв начин и по какъв метод се разделят потоците на мигрантите. Бежанците се откарват в центрове, откъдето се разпределят.

Около 250 000 бежанци към този момент са влезнали в Полша. Съгласно интернационалните правила Полша към този момент граничи с воюваща страна и би трябвало да приема всички идващи оттова. От това се възползват обаче и хора от Бангладеш и Азия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР