Полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че подкрепя - и призова

...
Полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че подкрепя - и призова
Коментари Харесай

Полша иска краен срок чуждите фирми да напуснат Русия

Полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че поддържа - и прикани за вероятни наказания, в случай че не го направи , написа европейската редакция на Политико "

" Raiffeisen към момента прави бизнес в Москва, в Русия, прави пари и в това време заплаща пари на съветския бюджет ", сподели Моравецки.

" Трябва да се дефинира дата в (не толкоз далечното бъдеще) фирмите да спрат да вършат " бизнес в Русия, добави той. " И в случай че не, би трябвало да се задействат някои наказания или някакви дейности. "
 11-ият пакет наказания на Европейски Съюз против Русия пресича заобикалянето на ограниченията
11-ият пакет наказания на Европейски Съюз против Русия пресича заобикалянето на ограниченията

Не е ясно дали Съюзът към този момент работи по новите наказателни ограничения

Raiffeisen Bank играе основна роля в съветската стопанска система, като съставлява към една четвърт от всички евро прехвърляния в страната , само че нейните интервенции повдигат въпроси, защото войната на Русия против Украйна се проточва.

" Помолихме банките да продължат да следят от близко бизнеса в Русия и, в идеалния случай, да понижат мащаба и да го понижат, доколкото е допустимо ", сподели представителят на ЕЦБ.

Но Raiffeisen Bank към момента не има намерение да показа подобен проект, схваща организацията. А някои.

Досега финансовата група изследва вероятностите за битие на своя бизнес в Русия, " в това число деликатно ръководено излизане " и е понижила кредитирането в страната.

Русия постоянно ще остане значима за Европа , сподели преди дни външният министър на Австрия Александър Шаленберг, като предизвести, че да се мисли противоположното е илюзия , цитира тогава думите му Ройтерс.

Шаленберг отбрани втората по величина банка в страната, Raiffeisen Bank International, като сподели, че е безразсъдно да се сочи с пръст банка за правене на бизнес в Русия , до момента в който толкоз доста други западни компании вършат същото.

" Да мислим, че към този момент няма да има Русия и можем да се разделим с нея във всички области, е илюзия ", сподели Шаленберг пред Ройтерс, добавяйки, че макар че Австрия ще разхлаби връзките, това " не може да стане за една нощ ".
 Санкциите на Европейски Съюз против Русия: Въздействие и провокации
Санкциите на Европейски Съюз против Русия: Въздействие и провокации

Постигнати са три значими цели - увереност и единение на Запада, трайно влошен боен и стопански потенциал на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР