Полският премиер Матеуш Моравецки определи като двойна победа компромиса за

...
Полският премиер Матеуш Моравецки определи като двойна победа компромиса за
Коментари Харесай

Полша и Унгария: Това е огромна победа за нас!

Полският министър председател Матеуш Моравецки дефинира като двойна победа компромиса за върховенството на закона, реализиран от водачите на Европейския съюз, съобщи ДПА.

Бюджетът на блока и проектът за възобновяване бяха признати през юли, само че бяха блокирани от Унгария и Полша. Постигнатият нощес компромис от ръководителите на 27-те страни членки на Евросъюза разрешава да се деблокира обстановката, обвързвана със идващия европейски бюджет и с проекта за възобновяване от коронавирусната рецесия.

" От една страна, бюджетът на Европейския съюз може да стартира да се ползва и Полша ще получи 174 млн. евро от него. От друга страна - тези средства са сигурни, защото механизмът на слагане на условия беше стеснен до доста съответни критерии ", разяснява Моравецки.

По думите му също така съглашението предотвратява заплахата по-късно разпоредбите да бъдат променени във щета на полските ползи.

Подобна позиция изрази и министър председателят на Унгария Виктор Орбан.

" Ние спечелихме. В сложния интервал на пандемия, икономическа рецесия, няма време да се не престават политически и идеологически диспути, които ни пречат да действаме ", разяснява в Туитър държавният представител Золтан Ковач.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР