Полският премиер Доналд Туск заяви във вторник, че разполага с

...
Полският премиер Доналд Туск заяви във вторник, че разполага с
Коментари Харесай

Полският премиер Доналд Туск казва, че властите широко са използвали шпионски софтуер Pegasus при предишното правителство

Полският министър председател Доналд Туск съобщи във вторник, че разполага с документи, доказваща, че държавните управляващи при предходното държавно управление са употребявали мощния шпионски програмен продукт Pegasus нелегално и ориентиран към „ доста дълъг “ лист от жертви на хакване.

Туск направи коментара по време на брифинг за вести дружно с президента Анджей Дуда, политически конкурент. Твърди се, че потреблението на Pegasus е станало при държавно управление, ръководено от Право и правдивост, дясна партия, с която Дуда е обвързван.

Туск сподели, че споделя информация с Дуда, която демонстрира необятно потребление на нападателен шпионски програмен продукт в Полша. Той сподели, че ще даде на Дуда цялостен набор от документи, в случай че демонстрира интерес.

„ В момента имам оголен документ, само че това е единствено извадка от документи, които са на ваше разположение, господин президент ", сподели Туск на Дуда при започване на съвещанието на Съвета на кабинета, формат на консултация сред президента и държавното управление.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР