Полският премиер Доналд Туск заяви, че руското нахлуване в Украйна

...
Полският премиер Доналд Туск заяви, че руското нахлуване в Украйна
Коментари Харесай

Доналд Туск: Трябва да свикнем с факта, че започва предвоенната ера

Полският министър председател Доналд Туск съобщи, че съветското навлизане в Украйна доскоро повече от две години е сложило началото на нова епоха на войни в Европа, съобщи ДПА.

" Знам, че звучи съкрушително, изключително за по-младото потомство, само че би трябвало да свикнем с обстоятелството, че стартира нова епоха: предвоенната епоха. Не пресилвам, това става все по-ясно с всеки минал ден ", съобщи той пред немския вестник " Велт ". " Не желая да тревожа никого, само че войната към този момент не е разбиране от предишното. Тя е действителна и стартира преди повече от две години ", означи полският министър председател.

Най-тревожното сега е, че е вероятен безусловно всеки сюжет, сподели Туск. " Не сме виждали сходна обстановка от 1945 година насам ", акцентира той, визирайки годината на капитулацията на хитлеристка Германия през Втората международна война.

В същото време Туск съобщи, че следи гражданска война в европейския нрав. Никой към този момент не слага под въпрос нуждата от обща защита. " Погледнете Германия, където е настъпил голям поврат. Днес ХДС и ГСДП се състезават кой от тях е по-проукраински надъхан ", означи той.

Предвид потреблението на мигрантските потоци от страна на Русия той прикани за по-последователна отбрана на външните граници на Европейски Съюз. " Европейският съюз като цяло, като мощна организация, би трябвало да бъде душевен подготвен да се бори за сигурността на нашите граници и територия ", акцентира полският министър председател.

По-рано тази заран полски и съюзнически самолети бяха вдигнати под паника, откакто Русия нанесе ракетни удари по Украйна, означи Ройтерс, като цитира оперативното командване на полските въоръжени сили. Това " може да докара до нараснали равнища на звук, изключително в югоизточната част на страната ", която граничи с Украйна, прецизираха полските въоръжени сили в " Екс ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР