Полският правителствен комитет по сигурността е решил на заседание в

...
Полският правителствен комитет по сигурността е решил на заседание в
Коментари Харесай

Полша прехвърля още войски към границата с Беларус заради Вагнер

Полският държавен комитет по сигурността е решил на съвещание в сряда да трансферира военни подразделения към Източна Полша поради наличието на съветската частна военна компания „ Вагнер “ в Беларус. Това заяви секретарят на комитета Збигнев Хофман.

„ Обучението и взаимните учения на беларуската войска и „ Вагнер “ са несъмнена провокация “, сподели той пред държавната информационна организация ПАП, съобщи Българска телеграфна агенция. „ Комитетът по сигурността към Министерския съвет проучва вероятните закани, като да вземем за пример разполагането на части на ЧВК „ Вагнер “. Затова министърът на защитата и ръководител на комитета Мариуш Блашчак реши да трансферира наши военни подразделения от Западна в Източна Полша. “

По-рано този месец полският министър на защитата Мариуш Блашчак заяви, че е Варшава е почнала прехвърлянето на над 1000 военнослужещи към Източна Полша.

Отново при започване на юли Полша съобщи, че ще изпрати 500 служители на реда, които да подсилят защитата на границата с Беларус.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР