Полският пилот Лукаш Чепиела влезе в историята на авиацията, като

...
Полският пилот Лукаш Чепиела влезе в историята на авиацията, като
Коментари Харесай

Запознайте се с първия пилот, кацнал на хеликоптерната площадка на БУРЖ АЛ АРАБ

Полският водач Лукаш Чепиела влезе в историята на авиацията, като стана първият човек, приземил аероплан на хеликоптерната площадка на емблематичния хотел Бурж Ал Араб в Дубай.

Чепиела съумя да спре своя особено приспособен лек аероплан единствено за 21 метра, като се приземи на платформа, необятна единствено 27 метра, на 212 метра над земята, на върха на 56-етажната постройка. Според Red Bull каскадата е била планувана от 2021 година и е изисквала 650 тестови кацания.
   View this post on Instagram

 

В всекидневието си Чепиела е капитан на Еърбъс А320, само че той има зад тила си някои впечатляващи летателни достижения, измежду които спечелването на купата в клас " кандидат " на международния шампионат Red Bull Air Race през 2018 година и приземяването на аероплан на дървен пристан в Сопот, Полша.

Чепиела се причислява към елитната група спортни митове, които са се качвали на хеликоптерната площадка на хотела, в това число първенците по тенис Роджър Федерер и Андре Агаси, които изиграха мач там през 2005 година, и някогашният победител в Гран при на Формула 1 Дейвид Култард, който прави кръгчета там през 2013 г.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР