Полският пазар е изключително важен за нас и в мое

...
Полският пазар е изключително важен за нас и в мое
Коментари Харесай

България е най-предпочитаната дестинация за полските туристи през тази година | Това заяви посланикът на Полша у нас Мачей Шишмански

Полският пазар е извънредно значим за нас и в мое лице имате цялостна поддръжка, с цел да може полските туристи да се усещат добре в България “.

Това съобщи министърът на туризма Зарица Динкова по време на работната си среща с Н.Пр. Мачей Шимански - ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Полша в Република България. Страната ни може да предложи доста повече от обичайно мощните летен и зимен сезон.

“Наред с летния туризъм, България се трансформира в желана дестинация за ски, културно-исторически, уелнес и спа туризъм, както и желано място за работа на цифровите номади ”, добави министър Динкова и акцентира, че различния туризъм стартира да играе основна роля в развиването на националния туризъм на страните, като способства със своята добавена стойност и усилва интереса към комбинирания туристически артикул.

През тази година се регистрира извънредно засилен интерес към България, означи от своя страна Н.Пр. Мачей Шишмански.

“Последните данни демонстрират, че България е най-предпочитаната дестинация през 2023 година, като нашите прогнози са, че тази година ние ще надскочим равнищата от предковидната 2019 година ”

Беше издигнат и въпросът за обезпечаването на повече сигурност за туристите избрали България и опцията за командироването на полски служители на реда, които да се грижат за сигурността на туристите в най-предпочитаните от тях курорти. Министър Динкова изрази подготвеност да спомага на всички равнища, с цел да може сходна стъпка да се осъществя в най-кратък период.

Обсъдено беше и присъединяване на България във Втория Европейски конгрес за спорт и туризъм, който ще се организира в гр. Закопане, в интервала 26-28 септември 2023 година

Поради огромния интерес следва организирането на още едно „ роуд шоу “ в Полша, при което представители на туристическия бранш в България да се срещнат с техни евентуални сътрудници.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР