Полският оператор PERN е открил теч в една от тръбите

...
Полският оператор PERN е открил теч в една от тръбите
Коментари Харесай

След взривовете в Северен поток: откриха теч от нефтопровода Дружба

Полският оператор PERN е разкрил теч в една от тръбите на петролопровода " Дружба ", който придвижва съветски нефт до огромна част от Централна Европа, в това число Германия, Полша, Беларус, Унгария, Словакия, Чехия и Австрия.

Във вторник вечерта се появява теч в една от двете трасета на западния сектор на тръбата, на 70 км от град Плоцк в централната част на страната. Това е секторът, през който петролът се транспортира до Германия. Тръбопроводът се оказва разхерметизиран. Районът е обезопасен, а повода за случая се проверява.

Втората линия на тръбопровода и други детайли от инфраструктурата работят обикновено, настояват от PERN, представени от Ройтерс.

Прессекретарят на противопожарната работа Карол Кежковски съобщи в ефира на Полската телевизия, че службите отстраняват теча от разваления нетфопровод. По думите му " спешната работа (на полския оператор на тръбопровода) PERN към този момент е на място и изпомпва петролните артикули, които са се разлели от нефтопровода.

" Изпомпването се прави в резервоари, предоставени от PERN. Вече са изпомпани към 400 кубични метра ", добави Кежковски, като сподели, че се надява, че заради прекъсването на тръбата и спадането на налягането течът ще спре в идващите няколко часа.

Той увери, че течът не съставлява заплаха за локалното население, защото е станал в поле с царевица, където няма здания.

Новината идва след - също захранващи с съветско гориво. Те нанесоха тежки провали и бяха избрани от шведската полиция за акт на бойкот. Както и след, която провокира железопътен безпорядък в Северна Германия и също беше наречена " бойкот ".

Изтичането е намерено нощес, а известието се появява едвам през днешния ден, което ускорява терзанията за енергийната сигурност на Европа, изправена пред тежка енергийна рецесия след нахлуването на Русия в Украйна.

Всички служби на PERN (технически, оперативни, вътрешна пожарна и запазване на околната среда) подхващат дейности в сходство с логаритмите, планувани за този вид обстановки, обявиха от полския оператор.

Говорител на чешкия оператор MERO е декларирал, че към този момент няма смяна в потоците към Чехия.

Тръбопроводът " Дружба " доставя петрол на беларуските рафинерии и го транзитира към Европа. Тръбопроводът стартира от Самарска област, минава през Брянск и се разклонява на две елементи - северна и южна, като минава през Беларус, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Германия, Унгария, Латвия и Литва. PERN ръководи годишно мрежа от 2600 км тръбопроводи, в това число полския сектор „ Дружба ”, който доставя нефт на две рафинерии в Полша - в Плоцк (Орлен) и Гданск (Лотос), както и на две рафинерии в Германия - в Шведт и Шпергау.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР