Полският оператор на петролопровода Дружба съобщи, че е отстранил теча,

...
Полският оператор на петролопровода Дружба съобщи, че е отстранил теча,
Коментари Харесай

Полша ремонтира теча на тръбопровода, пренасящ руски петрол за Германия

Полският оператор на петролопровода " Дружба " заяви, че е отстранил теча, който стана причина за затварянето на част от тръбопровода от Русия за Германия.

Операторът PERN сподели в изказване, че неговите механически служби са „ възстановили цялостната функционалност на развалената линия на тръбопровода, който доставя недопечен нефт на немските клиенти на компанията “. Причината за повредата към момента не е открита и се проверява.

Течът беше открит на 11 октомври покрай село Зуравице в централна Полша. Компанията сподели по-рано, че предварителните инспекции демонстрират, че течът евентуално е инцидентен.

Откриването на теча в тръбопровода пристигна на фона на опасения за сигурността на енергийните доставки в Европа, откакто газопроводите „ Северен поток “ в Балтийско море аварираха. Западните страни и Русия настояват, че повредите са разследване на бойкот.

Европа е изправена пред тежка енергийна рецесия вследствие на нахлуването на Москва в Украйна, което прекъсна доставките за доста страни.

Мрежата от тръбопроводи „ Дружба “ придвижват петрол от Урал към Европа през отклонение, коетоминава през Полша и водопровод, който минава през Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР