Полският министър-председател Матеуш Моравецки с остри критики срещу украинския президент

...
Полският министър-председател Матеуш Моравецки с остри критики срещу украинския президент
Коментари Харесай

Полският премиер каза на Зеленски никога повече да не обижда поляците

Полският министър-председател Матеуш Моравецки с остри рецензии против украинския президент Володимир Зеленски по време на изявлението си в границите на последния пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Повод стана зърнената договорка и думите на Зеленски пред Организация на обединените нации, че е смутен от „ политическия спектакъл “ към зърнения импорт, който се разиграва сред съдружниците, от което по думите му печели Москва.

„ Искам да кажа на президента Зеленски, че той в никакъв случай повече не би трябвало да наскърбява поляците, както направи оня ден при присъединяване си в Обединените народи “, сподели нощес Моравецки, представен от полската информационна организация ПАП.

Полша, Словакия и Унгария взеха решение да не се съобразят с решението на Европейска комисия за позволяване на украинския импорт и да наложат свои лични ограничаващи ограничения с довода, че би трябвало да защитят земеделците си от конкуренцията на доста повишилия се импорт от Украйна.

„ Първостепенна задача на Европа би трябвало да бъде да се въоръжи Украйна и тя би трябвало да оказва помощ, като транспортира оръжие. Логистичният разпределителен център Жешув в Югоизточна Полша работи и ще продължи да работи в съдействие със съдружниците “, добави Моравецки.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР