Полският министър-председател Матеуш Моравецки призова да бъде създадена международна анкетна

...
Полският министър-председател Матеуш Моравецки призова да бъде създадена международна анкетна
Коментари Харесай

Полша настоява за международно разследване за геноцид в Украйна

Полският министър-председател Матеуш Моравецки прикани да бъде основана интернационална анкетна комисия за „ геноцида, осъществен  от съветската войска в украински градове, в това число в Буча “, съобщи Франс прес.

„ Извършените от  руснаци, от съветски бойци кървави кланета заслужават да бъдат наречени с същинското си име. Това е геноцид и той би трябвало да бъде даден на съд. Затова предлагаме да се сътвори интернационална анкетна комисия за следствие на това закононарушение геноцид “, съобщи изрично полският министър председател.

Полша ще излезе и с предложение за спомагателни нови наказания след разкритията от последните два дни за документирани от украинските управляващи всеобщи гробове на цивилни жители и безразборни убийства, осъществени от съветската войска при изтеглянето ѝ към Донецк и Луганск. Ще внесем предложение в Европейски Съюз да наложи наказания на всички членове на политическата партия " Единна Русия ", сподели министър председателят Моравецки, представен от РИА Новости.

По данни на организацията, в края на 2021 година над 2,3 милиона души членуват в ръководещата партия " Единна Русия ".

„ На последния Европейски съвет ние също предложихме наказания против всички членове на партия „ Единна Русия “… “, изясни полският министър председател.

По-рано беше обявено, че Европейски Съюз ще разиска въвеждането на спомагателни наказания против Русия на 6 април.

Междувременно ръководителят на съветския следствен комитет Александър Бастрикин, разпореди през днешния ден да започване следствие на „ умишлено публикувана от Украйна умишлено подправена информация “ за дейностите наруските въоръжени сили в Буча, написа Ройтерс като се базира на известие на институцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР