Полският министър-председател Матеуш Моравецки е убеден, че една от причините

...
Полският министър-председател Матеуш Моравецки е убеден, че една от причините
Коментари Харесай

Полският премиер Моравецки сравни газовите споразумения на Меркел и Путин с пакта Молотов-Рибентроп

Полският министър-председател Матеуш Моравецки е уверен, че една от аргументите за съветската експанзия против Украйна са газовите връзки сред Германия и Русия. Той сложи знак за тъждество договореностите сред Меркел и Путин в газовата сфера и пакта Молотов-Рибентроп. Това заяви Полската осведомителна организация (PAP), представена от РБК-Украйна. 
 
Моравецки означи, че 17 септември е символна дата, напомняща на всички за злокобните последствия от руско-германския алианс. Той обърна внимание и на днешните закани, свързани с германско-руския алианс.
 
" Спомняме си и за актуалните рискове от германско-руския алианс. Именно този съюз направи допустимо нападението на Русия против Украйна - най-много поради тази кошмарн газова политика, политика на доставка на първични материали от Русия, която организираше Германия ", съобщи полският министър председател. 
 
И прибавя:
" Така, както е съществувал пактът Молотов-Рибентроп, за който знаем прелестно, по този начин съществуваше де факто  газов и енергиен пакт Меркел-Путин ", акцентира Мазовецки.
 
 Владимир Путин и Ангела Меркел Владимир Путин и Ангела Меркел Източник: Twitter

 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР