Полският министър на отбраната Мариуш Блашчак обяви в понеделник, че

...
Полският министър на отбраната Мариуш Блашчак обяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Полша модернизира и разширява ВВС база на САЩ в центъра на страната


Полският министър на защитата Мариуш Блашчак разгласи в понеделник, че страната ще разшири военновъздушната база в Повидз , употребена за приемане на бойната авиационна бригада на Съединените щати и техните щурмови хеликоптери Apache .

Блашчак сподели, че новата инвестиция в базата ще включва хангари и хранилища, както и горивна база за американски хеликоптери . Той добави, че Повидз " се трансформира във боен комплекс, който се готви да поддържа полските и натовските сили на източния фланг на Северноатлантическия алианс ".

Министърът също по този начин означи, че Варшава е поискала от Съединени американски щати да доставят на страната хеликоптери Apache и танкове Abrams през идната година.

" За тези хеликоптери през идващите години ще подготвим база под формата на хангари и хранилища, както и хранилище за гориво, тъй че хеликоптерите да могат да работят от Повидз и да поддържат силите на Полша и Северноатлантическия алианс ", разясни Блашчак.

During his visit to the 3rd Transport Aviation Wing, met with????????&????????pilots.
- - -
.: In the following years, we will build a base with hangars and warehouses, as well as a fuel store, so that could operate in support of Polish and NATO forces
— Poland MOD???????? (@Poland_MOD)  Съединени американски щати ускоряват военните доставки по въздуха до Полша
Съединени американски щати ускоряват военните доставки по въздуха до Полша

Самолетите могат да транспортират до 120 тона товари

Строителната площадка на новото оборудване бе посетена от Блашчак и посланика на Съединени американски щати в Полша Марк Бжежински в понеделник. 

Той изясни, че работата е резултат от Споразумението за засилено съдействие в региона на защитата (EDCA), подписано със Съединени американски щати на 15 август 2020 година и изрази благодарността си за интензивно възходящото полско-американско съдействие. 

От своя страна посланикът на Съединени американски щати в Полша Марек Бжежински дефинира построяването на депото като още една значима глава в полско-американските връзки . Той счита, че работата би трябвало да подсигурява повече сигурност и непоклатимост за Полша и целия район .

Бжежински означи, че Повидз е околност, където през юни е почнало построяването на хранилища за муниции. В понеделник стартира построяването на два огромни плана. Първият е мобилна система на въздушна база на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, предлагаща всички уреди за обезпечаване на готовността на Военновъздушни сили на Съединени американски щати , в това число здания, съоръжение и транспортни средства. Вторият е хранилище за гориво със забележителен размер за предпазване, достигащ 5,68 милиона литра гориво.

Deputy Prime Minister: Thank you to all those who contributed to the growth of the American base in????????????????. I hope that the next time we visit, the Ambassador and I will admire the progress in the projects we have started.
— Poland MOD???????? (@Poland_MOD)
Дипломатът акцентира, че способността за бърза реакция при опасност е от решаващо значение . Той сподели още, че сухопътните и военновъздушните сили на Съединени американски щати, полските въоръжени сили и съюзническите сили ще могат да отговорят на опасност не в границите на няколко седмици или месеца, а незабавно щом се появи опасност .

Посланик Бжежински напомни, че в Полша има 10 000 американски бойци и добави, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е взел историческо решение за разполагането на предния команден пункт на Пети корпус на американската войска в Полша и с непрекъснатото наличие на американски бойци в Познан, Полша.

Той сподели, че американската войска ще бъде непрекъснато ситуирана и в Повидз .

Дипломатът приключи с думите, че Полша и Съединени американски щати стоят един до друг и са подготвени за всичко , като добави, че тяхната цел остава непроменена, а точно - да възпират, само че не и да ескалират и да оказват помощ на съдружниците, смелия украински народ, до момента в който и колкото е належащо.
 В Мадрид се роди най-големият призрачен сън на Путин
В Мадрид се роди най-големият призрачен сън на Путин

Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз показаха Русия за най-голямата опасност за международната сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР