Полският капитан на товарния кораб Maersk Launcheston бе арестуван днес,

...
Полският капитан на товарния кораб Maersk Launcheston бе арестуван днес,
Коментари Харесай

Арестуваха капитана на товарния кораб, почти разцепил гръцкия миночистач след удара

Полският капитан на товарния транспортен съд Maersk Launcheston бе задържан през днешния ден, ден откакто пловотелния сэд се сблъска с гръцки боен транспортен съд в периметъра на пристанище Пирея, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на известие на министерството на комерсиалния флот. При вчерашния случай бяха породени съществени вреди на гръцкия транспортен съд и двама души от екипажа му бяха ранени.

 Гръцки миночистач се сблъска с португалски контейнеровоз в Пирея Виж още

След като е бил разпитан от гръцките пристанищни управляващи, капитанът е бил подложен под арест, съгласно представителка на пресслужбата на министерството. Капитанът е упрекнат за " корабокрушение, породено вследствие на нехайство ".

Гръцките управляващи са наложили възбрана за отплаване на товарния транспортен съд, плаващ под португалски байрак, който е с 22-членен екипаж.

Сблъсъкът стана през вчерашния ден сутринта на три морски благи от пристанище Пирея. Двама членове на екипажа на гръцкия кораб-миночистач бяха леко ранени и признати в болница.

В момента на конфликта на борда на гръцкия транспортен съд са се намирали 27 души. Гръцката брегова защита предприе неотложно избавителна интервенция.

Според гръцки медии гръцкият миночистач с дължина 70 метра е бил " съвсем раздвоен на две " след удара. Той е бил изтеглен до морската база на остров Саламина.

Гръцкият министър на комерсиалния флот Янис Плакиотакис уточни през днешния ден пред частния ефирен канал Ант1, че Гърция ще изиска обезщетение, в случай че се потвърди, че товарният транспортен съд е предизвикал случая.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР