Полският град Краков може да се откаже от домакинството на

...
Полският град Краков може да се откаже от домакинството на
Коментари Харесай

Краков се отказва от Европейските игри през 2023 година?

Полският град Краков може да се откаже от семейството на Европейските игри през 2023 година.
 Връщаме се с 18 медала от Минск, вижте всичките ни призьори и първенци
Това стана ясно единствено дни след приключването на второто издание на миниолимпиадата в Минск, на която българските спортисти завоюваха 18 медала, от които три златни.

Краков е на процедура единствен претендент, откакто съветския град Казан по този начин и не даде публична поръчка.

В Полша към този момент обмислят да отдръпват кандидатурата си, като това може да мине и през референдум, в който жителите на града да гласоподават, че не желаят семейството. Както постоянно се случва, става въпрос за пари.

" Всичко зависи от разноските за това събитие. На този стадий нямаме изясненост дали държавното управление ще отпусне финансиране.

Градът не може да си разреши обстановка да заплаща престоя на 12 000 души по едно и също време. Ако жителите гласоподават срещу семейството, то това решение ще е наложително за общинските управляващи ", разяснява кметът на града Яцек Майхровски.

В последните години битката за домакинство даже на олимпийски игри към този момент не е по този начин яростна, защото доста градове отхвърлят да създадат чудовищните разноски, които се изискват за създаване на спортна инфраструктура.

Кадри от пустеещи олимпийски обекти също набират сериозна известност и отхвърлят претендентите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР