Полският държавен отбранителен концерн PGZ обяви, че е подписал договор

...
Полският държавен отбранителен концерн PGZ обяви, че е подписал договор
Коментари Харесай

Технология от Дания ще пази бойния флот на Полша срещу агресия

Полският държавен защитителен тръст PGZ разгласи, че е подписал контракт за доставка на системи за отбрана на военноморски фрегати от Дания .

" Kорабостроителницата на полските военноморски сили в Гдиня - PGZ Stocznia Wojenna, подписа контракт с датската компания Terma за доставка на системата за директна отбрана на кораби C-Guard, която ще се употребява при строителството на фрегати по програмата Miecznik на полските военноморски сили ", съобщи концернът в обществените медии.

Системата " ще обезпечи ефикасна отбрана против доста типове закани - както подводни, по този начин и ракетни ".

C-Guard е повсеместен комплекс, който разрешава потреблението на едни и същи пускови установки за изстрелване на диполни отражатели и инфрачервени клопки, както и на противоторпедни " примамки ".

По-рано беше обявено, че Полша е почнала да строи многоцелеви ракетни фрегати в границите на програмата Miecznik.

Обявявайки началото на програмата, Министерството на националната защита на Полша съобщи, че фрегатите " съставляват качествено ново равнище във военния флот на Полша " и че те " ще бъдат добре оборудвани както във връзка с нападателните средства , по този начин и на противовъздушните оръжия ".
 С 30 млн. $ Полша подсигурява столицата си с бомбоубежища
С 30 млн. $ Полша подсигурява столицата си с бомбоубежища

Решението идва на фона на войната в прилежаща Украйна

Първата фрегата би трябвало да бъде спусната на вода през третото тримесечие на 2026 година и да бъде предадена на полските военноморски сили две години по-късно. Последната, трета фрегата ще бъде предадена на флота през второто тримесечие на 2031 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР