Полският бизнес може да се възползва от предимствата на България

...
Полският бизнес може да се възползва от предимствата на България
Коментари Харесай

България била любима на полските туристи

 Полският бизнес може да се възползва от преимуществата на България като капиталова дестинация.

Полша е значим сътрудник за страната ни в региона на търговията и вложенията и сме заинтригувани от активизиране на комерсиалното съдействие и увеличение на наличието на полския бизнес и на полски туристи у нас. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на среща с Ярослав Говин, заместител министър-председател и министър на икономическото развиване, труда и технологиите на Полша.

Двамата разговаряха в границите на работното посещаване на вицепремиера Николова във Варшава. Николова насочи покана за образуване на българо-полски стопански конгрес онлайн, който да подкрепи задълбочаването на бизнес партньорството сред двете страни.

Българският вицепремиер съобщи, че днешната среща дава отлична опция за продан на визии по съдействието в основна и за двете страни. Освен в региона на туризма, който е и мощен мотор за поощряване на двустранните ни връзки, по този начин и в региона стопанската система, търговията, високите технологии и защитата.

В хода на диалозите беше доказано желанието на двете страни за сключване на анекс към Спогодбата за съдействие в региона на туризма сред двете страни от 1969 година

" Вярвам, че с подписването на анекса ще сложим основа за в допълнение активизиране на двустранните ни връзки по редица основни въпроси “, съобщи Николова.

Стокообменът с Полша регистрира постоянни равнища, като през първите 10 месеца на 2020 година е близо 1,5 милиарда евро, което съставлява нарастване с 0,9% по отношение на същия интервал на миналата 2019 година, посочи още вицепремиерът.

" Считам, че съществува опция за надграждане на съдействието ни “, уточни вицепремиерът на Полша Ярослав Говин. Той съобщи, че Полша приготвя нова икономическа тактика за развиване на страната и той ще обърне внимание на полските вложители за опциите, които дава България като капиталова дестинация.

България е една от обичаните посещавана от поляците дестинация заради чудесния климат, прелестните пейзажи и голямото културно-историческо завещание, съобщи още полският заместител министър-председател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР