Полските власти възнамеряват да укрепят оградата на границата с Беларус,

...
Полските власти възнамеряват да укрепят оградата на границата с Беларус,
Коментари Харесай

Полша планира да укрепи оградата по границата с Беларус

Полските управляващи имат намерение да укрепят оградата на границата с Беларус, издигната там през 2022 година, с цел да предпазят от незаконна миграция. Това сподели министърът на вътрешните работи на Полша Марчин Кирвински по радиостанция Radio Zet.

" Оградата на границата с Беларус не извършва предназначението си. Тя не е осигурила цялостната сигурност на нашата граница. Оградата ще бъде усъвършенствана, с цел да стане по-ефективна ", сподели още Кирвински.

Министърът разгласи и проекти за подсилване на звеното на граничната работа, което дава отговор за сектора от границата с Беларус. По думите му поради високата цена на стената ще бъде осъществен одит на разноските за нейното създаване.

Полските управляващи построиха предходната година стена от стоманени решетъчни блокове, висока 5,5 метра и дълга 186 километра, на границата с Беларус, с цел да предпазят от незаконни мигранти. Цената на строителството беше $278 млн. На 15 октомври тази година жителите на Полша гласоподаваха срещу разрушаването на стената на референдум.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР