Полските власти съобщиха в сряда, че две групи мигранти са

...
Полските власти съобщиха в сряда, че две групи мигранти са
Коментари Харесай

Две групи мигранти са успели да преминат от Беларус в Полша

Полските управляващи оповестиха в сряда, че две групи мигранти са съумели да преминат границата от Беларус в Полша, само че всички хора в тях са били арестувани. Това осведоми Асошиейтед Прес.

Министерството на защитата на Полша също по този начин упрекна беларуските сили, че са стреляли във въздуха в граничния регион , където мигрантите са основали спонтанен лагер. Министерството разгласява в Twitter видеоклип с шумове, които звучат като изстрели.

Służby białoruskie zastraszają migrantów oddając strzały w ich obecności.
— Ministerstwo Obrony Narodowej???????? (@MON_GOV_PL)
Потвърждаването на тази информация от самостоятелни източници все още обаче е невероятно поради изключителното състояние в Полша, което не разрешава на кореспонденти и деятели да влизат в зоната по границата.

Последните събития идват в най-напрегнатия интервал до момента след месеци на засилена миграция по границите на Беларус с Полша, Литва и в по-малка степен с Латвия. Трите страни от Европейския съюз са ситуирани на източната граница на блока.

Европейски Съюз упрекна режима на беларуския президент Александър Лукашенко , че се пробва да сътвори неустойчивост с нова вълна от
 Беларус упрекна Полша за хаоса по границата
Беларус упрекна Полша за хаоса по границата

Стрелбата се чува от полската страна, съгласно Минск

Европейските водачи настояват, че по този начин Беларус отвръща на глобите, които бяха наложени на поради бруталните репресии против протестиращи против режима. Хиляди участници в демонстрации бяха хвърлени в пандиза и пребити , откакто Лукашенко завоюва шести мандат на изборите през 2020 година, които опозицията и Западът считат за фалшифицирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР