Полските власти са установили, че през последните седмици в страната

...
Полските власти са установили, че през последните седмици в страната
Коментари Харесай

В Полша зачестяват нападенията срещу кули за мобилна връзка

Полските управляващи са открили, че през последните седмици в страната се засилват съперниците на новата 5Джи (5G) мобилна мрежа, събарящи ретранслатори на сигнала. Това съобщи за Полската организация по печата Ванда Бук, зам.-министър по въпросите на цифровизацията, съобщи ТАСС.

Двата случая на палежи, отразени в медиите, за жал не са единствени, уточни тя. Единият е бил даже смешен, защото вандалите излъчвали акцията си в интернет, получавайки достъп до мрежата от същата кула, която разрушавали.

Новата "вълна от експанзия против сериозно значима инфраструктура " лишава от връзка милиони поляци, посочи в изказване Полската камара за осведомителни технологии и телекомуникации.

Тя се обърна към управляващите с апел за решителни дейности против незаконните похищения против технологии, от които зависи животът и здравето на хората в страната, както и действието на самата страна.

Ванда Бук увери, че държавното управление прави всичко допустимо, с цел да предотвратява сходни вандалски актове. По думите й в Полша има близо хиляда кули за мобилна връзка и няма по какъв начин да се сложи надзирател на всяка от тях. В страната обаче се води осведомителна акция, разясняваща, че мобилните връзки са изцяло безвредни.

Тя напомни, че сходна активност се развива и в други страни - във Англия примерно са били изгорени към този момент съвсем 100 ретранслатора. Смята се, че повода е известна тайна доктрина, свързваща мрежите 5Джи с разпространяването на ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР