Полските власти обсъждат възможността да изгонят руски дипломати от страната

...
Полските власти обсъждат възможността да изгонят руски дипломати от страната
Коментари Харесай

И Полша се наежи на Русия: И ние ще гоним дипломат заради "Новичок" и Скрипал, искаме действия на ниво ЕС

Полските управляващи разискват опцията да изгонят съветски дипломати от страната в символ на взаимност с Англия по отношение на отравянето на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал. Това заяви полското издание Gazeta Prawna, като се базират на неназовани източници от държавното управление във Варшава, предава РИА Новости, представени от " Фокус ".

Според информацията на вестника, Полша желае да вкара наказания и против съветски компании и служители. Отбелязва се, че полемиките по този въпрос за почнали още предходната седмица, решението е било отсрочено за след президентските избори в Русия.

Източниците на Gazeta Prawna са съобщили, че полското държавно управление счита за най-хубаво решение предприемането на взаимни дейности срещу Кремъл на равнище Европейски съюз. Но в случай че европейските управляващи не съумеят да стигнат до общо решение, Варшава ще вкара лични ограничаващи ограничения.

По-рано заместник-министърът на външните работи на Полша Конрад Шимански съобщи, че ще се опита да убеди Германия да се откаже от строителството на газопровода „ Северен поток 2 фона на „ делото Скрипал “. Според неговите думи, този случай дава мотив за размисъл, да „ Русия е сътрудник, който заслужава доверие “.

По-рано представителят на съветското външно министерство съобщи, че Англия, Словакия, Швеция и Чехия са измежду най-вероятните източници на химическия сътрудник " Новичок ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР