Полските власти напомниха през седмицата на гражданите, че могат да

...
Полските власти напомниха през седмицата на гражданите, че могат да
Коментари Харесай

Поляците ще ровят за клони из горите заради растящите сметки за отопление

Полските управляващи подсетиха през седмицата на жителите, че могат " да ровят в горите " за дърва за огрев, с цел да отопляват домовете си, защото разноските за отопление не престават да порастват, написа " Вашингтон поуст ".

Противниците на популисткото държавно управление на страната нарекоха това " увещание " като знак, че то води в неправилна посока стопанската система.

Инфлацията в Полша в този момент е близо 14%, като цените на горивата скочат до над 8 злоти (1,87 долара) за литър. Правителството на премиера Матеуш Моравецки упреква войната в Украйна за увеличение на разноските, наричайки я „ Путинфлация “.

Но критиците на партията на Моравецки, " Право и правдивост ", споделят, че войната е единствено част от картината. Те настояват, че седма година ръководещите организират политика на нарастване на обществените разноски, в това число разпределяне на пари на фамилии с деца и възрастни хора.

Милиардите фондове на Европейския съюз биха могли да оказват помощ за облекчение на рецесията за мнозина, само че те не престават да бъдат блокирани поради продължаващите разногласия за правосъдната система на Полша. Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен беше във Варшава в четвъртък, с цел да каже на полските водачи, че парите " ще потекат " единствено откакто Полша реформира правосъдната си система.

„ След вчерашното посещаване мога да кажа, че теоретично сме милиардери, само че на процедура всички ще събираме шубраци “, сподели Доналд Туск, водач на най-голямата опозиционна партия, пропазарната Гражданска платформа, в петък. „ Защото това наподобява е най-новата концепция за попречване на полската беднотия, която са подготвили за всички нас.

На обществеността от дълго време е позволено да купува клони, останали след сеч в държавните гори.

„ Събирането на клони за онопление е позволено когато и да е, със единодушието на горския”, подсети предходната седмица Едуард Сиарка, заместник-министър на климата и околната среда.

Той сподели, че от ден на ден хора се питат по какъв начин да се снабдят с дърва за огрев след началото на войната в Украйна и разтърсванията на енергийния пазар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР