Полските спецслужби са поискали от външния министър на страната Збигнев

...
Полските спецслужби са поискали от външния министър на страната Збигнев
Коментари Харесай

Полските спецслужби поискаха изгонването на 45 руски дипломати

Полските спецслужби са поискали от външния министър на страната Збигнев Рау да бъдат изгонени 45 съветски дипломати по съмнение в шпионаж, заяви Ройтерс в сряда.

Информацията е от представителя на държавното управление във Варшава Пьотр Мюлер.

Руският дипломат в Полша Сергей Андреев е бил извикан незабавно във външното министерство, а решението за стъпките, които ще бъдат подхванати, ще бъде обявено след тази среща.

Агенцията за вътрешна сигурност задържа обвинен за шпионаж в интерес на Русия през днешния ден, оповестиха през днешния ден локалните управляващи. Той е чиновник в Службата за гражданска регистрация във Варшава и е бил арестуван на 17 март, заяви държавната осведомителна организация PAP.

Съдът е издал заповед за тримесечен арест. Ако бъде дефинитивно приет за отговорен, арестуваният може да получи присъда до 15 години затвор.

Станислав Жарин, представител на полските служби за сигурност, съобщи пред PAP, че арестуваният е събирал данни и ги е предавал на съветската Служба за външно разузнаване. Поради служебните си отговорности, мъжът е имал достъп до архивите на Службата за гражданска регистрация и тези на град Варшава, уточни Жарин.

" Предвид естеството на документите, събирана от тези звена, дейностите на обвинения са представлявали опасност за вътрешната и външната сигурност на Полша ", уточни представителят.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР