Полските шофьори на камиони прекратиха в неделя блокадата на граничен

...
Полските шофьори на камиони прекратиха в неделя блокадата на граничен
Коментари Харесай

Полша свали граничната блокада на Украйна

Полските водачи на камиони прекратиха в неделя блокадата на граничен контролно-пропускателен пункт с Украйна, оповестиха украинските управляващи, дни откакто страните разискаха разрешаването на разногласието, който утежни връзките, съобщи Агенция Франс Прес.

Полските превозвачи блокираха пропускателни пунктове от началото на ноември, с цел да стачкуват против това, което съгласно тях е нелоялна конкуренция от страна на украинските превозвачи на камиони. Украинската гранична защита сподели в неделя в Telegram, че митингът на контролно-пропускателния пункт Медика-Шехини е завършил в 9:30 сутринта, като регистрацията и прекосяването на камиони са обновени „ както нормално “.

Европейският съюз се отхвърли от условието украинските транспортни компании да имат разрешителни за влизане в символ на взаимност след нахлуването на Русия през февруари 2022 година Освобождаването беше удължено до юни 2024 година

Но полските водачи на камиони споделиха, че този ход удря по облагите им. Междувременно Украйна мощно разчита на маршрута за своя експорт и импорт, изключително откакто черноморските пристанища са блокирани заради войната с Русия. Протестите провокираха дълги опашки от транспортни средства и обтегнати връзки. Полша, като една от най-верните съюзнички на Киев в Евросъюза, одобри стотици хиляди украински бежанци.

В петък украинският президент Володимир Зеленски и други високопоставени чиновници се срещнаха с новия полски външен министър Радослав Сикорски в Киев, с цел да обсъдят способи за решение на блокадата. Новият полски министър председател Доналд Туск неведнъж акцентира поддръжката си за Украйна и даде обещание да реализира съглашение с недоволните водачи на камиони в страната си.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР