Полските политически опоненти Анджей Дуда и Доналд Туск демонстрираха уникално

...
Полските политически опоненти Анджей Дуда и Доналд Туск демонстрираха уникално
Коментари Харесай

Туск и Дуда се обединиха във Вашингтон, лобирайки за военна помощ за Украйна

Полските политически съперници Анджей Дуда и Доналд Туск демонстрираха неповторимо политическо единение в Белия дом, написа „ Политико “.


Срещата на президента Джо Байдън с двамата водачи на Полша в Белия дом е както за приемане на повече помощ за Киев, по този начин и опит да се покаже, че даже политическите противници могат да се обединят в отбрана на Украйна.

Консервативният полски президент Анджей Дуда се причисли към министър-председателя на Полша, дясноцентриста Доналд Туск на 12 март, с цел да обсъдят изпращането на повече оръжия за Киев. Двамата са в остра политическа омраза вкъщи, само че оставиха разликите настрани, с цел да убедят Конгреса и Байдън, че Украйна няма да загуби повече позиции от Русия.

" Цялата полска политическа сцена, дръзвам да настоявам, се сплотява, с цел да покаже, че сме единни по въпросите за сигурността на нашата страна ", съобщи Дуда преди да отлети за Съединени американски щати. Туск добави: " Политически се разграничавам от президента Анджей Дуда по съвсем всички въпроси, само че във връзка с сигурността на нашата татковина би трябвало и ще действаме дружно ".

Надеждата на Дуда и Туск е, че демонстрацията им на единение ще убеди конгресмените във Вашингтон да работят дружно в общата идея за отбрана на демокрацията в Европа. Представители на Белия дом обявиха, че желаят това обръщение да откри отзив във Вашингтон - и изключително в залата на Конгреса.

" Не може да има свободна Европа без свободна и самостоятелна Украйна ", съобщи Туск при започване на срещата на полските водачи с Байдън.

По време на късите мнения, до момента в който репортерите бяха в залата за срещи, Байдън похвали Полша за това, че изразходва близо 4 % от своя Брутният вътрешен продукт за защита - два пъти повече от критерия на НАТО, който доста страни членки към момента не са постигнали. Той продължи да акцентира незабавната нужда да се накара Конгреса да утвърди по-голяма помощ за защита на Украйна.

" Трябва да действаме, преди да е станало прекомерно късно ", сподели Байдън. " Защото, както Полша си помни, Русия няма да се спре с Украйна. Путин ще продължи, излагайки на риск Европа, Съединените щати и целия свободен свят ".

Дуда, любим на консерваторите, се срещна уединено и с ръководителя на Народното събрание Майк Джонсън, който още не е внесъл в Камарата на представителите спомагателната сума от 60 милиарда $ за помощ на Украйна. " Дуда е нашият републикански лобист ", сподели Михал Барановски, който управлява полския офис на German Marshall Fund и е в стеснен контакт с висши чиновници във Варшава./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР