Полските медии съобщават, че един от местните фермери е поставил

...
Полските медии съобщават, че един от местните фермери е поставил
Коментари Харесай

Фермери в Полша призоваха Путин да се разправи с Украйна и Брюксел

Полските медии оповестяват, че един от локалните фермери е сложил на трактора си афиш с апел за помощ от съветския президент Владимир Путин.

Както пише Wyborcza, земеделецът провел митинг на границата с Украйна. Банер, прикован към автомобила, гласи, че Путин ще може да „ се оправи с Украйна и Брюксел “. Това се отнася до условията на Европейския съюз и приемането на украинско зърно, което се отрази на благосъстоянието на локалните бизнесмени.

Плакатът на селянина приканва: „ Путин, разправи се с Украйна, Брюксел и нашите управници “. Освен това той закрепил байрак на Съюз на съветските социалистически републики начело на трактора.

Медиите показват, че локалните правоприлагащи органи ще изпратят на поляка уведомление, в което дейностите му се правят оценка като „ агитация на тоталитарна държавна система “.

Във връзка със абсурда, зародил в Полша след публикуването на фотографията с плаката, ръководителят на Министерството на вътрешните работи и администрацията на Полша Марчин Кирвински разяснява обстановката. Той сподели, че фермерът ще бъде предизвестен. Публикацията към този момент е изтрита, оповестяват медиите.

По-рано беше обявено, че полски фермери проведоха митинг на границата с Украйна, блокирайки автомагистралата. Причината беше вносът на зърно от Украйна, което те нарекоха „ знак на лъжата и перверзността на властимащите.

Както заяви локалният портал Magazyn Rolniczy, протестиращите изхвърлиха два вагона царевица на пътя.

„ Стига с противозаконните доставки от Украйна “, скандираха още те.

Протести обгърнаха разнообразни елементи на Полша.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР