Полските болници трябва да разполагат с 31-32 000 легла за

...
Полските болници трябва да разполагат с 31-32 000 легла за
Коментари Харесай

Полша подготя 32 000 легла за Covid заразени до седмица

" Полските лечебни заведения би трябвало да разполагат с 31-32 000 кревати за пациенти с COVID-19 до края на идната седмица ". Това съобщи в четвъртък министър председателят Матеуш Моравецки, представен от Polandin.com.

Той акцентира, че здравната система се приспособява, с цел да се оправи с възходящия % инфектирани и напомни, че до момента в който при започване на октомври лечебните заведения в страната са разполагали с към 10 000 кревати COVID-19, в този миг има 23 000.

" Има 14 000 заети кревати. Това значи от ден на ден пациенти в лечебните заведения в цяла Полша ", добави министър председателят.
 Полша и Чехия означиха връх с новозаразени
Полша и Чехия означиха връх с новозаразени

Полша регистрира и връх от 236 умряли от ковид за денонощие

Той към този момент е инструктирал губернаторите на провинциите и шефовете на централата на Националната здравна каса да трансформират броя на болничните кревати с огромно нарастване на броя на новите инфекции.

В сряда различен връх в ежедневното повишаване на броя на хората, инфектирани с ковид в беше " строшен " с 20 156 нови случая. Министерството също по този начин разгласи 301 нови смъртни случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР