Полски учени са създали компютърна програма, която показва всички варианти

...
Полски учени са създали компютърна програма, която показва всички варианти
Коментари Харесай

Животът е възникнал в резултат на химична реакция?

Полски учени са основали компютърна стратегия, която демонстрира всички разновидности на сред дадени субстанции. След като са сложили в него шест най-прости молекули, създателите, към този момент измежду продуктите от третия стадий на взаимоотношения, са получили първите аминокиселини и други комплицирани биохимични съединения, които съставляват основата на живота. Описанието е обещано в списание Science, предава организация Фокус. 
Основният въпрос на пребиотичната химия постоянно е бил да се разбере какви химически реакции са довели до появяването на живот на Земята. Въпреки обстоятелството, че през последните години науката е постигнала забележителен прогрес в региона на органичния синтез, с цел да разберем, както споделят химиците, целия пребиотичен пейзаж, е належащо да се вземе поради голям брой повтарящи се химични реакции с поредното формиране на все по-сложни артикули.
 Учените трансформираха определението за болежка Учените трансформираха определението за болежка
Международната асоциация по проучване на болката (ISAP) преразгледа определението за нея, отчитайки новите познания, свързани с разл...
Това към този момент е допустимо с новата стратегия Allchemy, която може да покаже пребиотичния синтез на комплицирани биохимични съединения от най-простите прародители.
Като образец създателите са взели шест субстратни субстанции, за които е обезпечено, че участват на ранната Земя - вода H2O, азот N2, сероводород H2S, метан CH4, амоняк NH3 и цианид HCN.
За да изчислят реакциите, учените са употребявали потвърдени химически механизми, приложени в изискванията, съществували на Земята, когато животът се е родил на нея.
Изчисленията са осъществени първо за шест основи, взаимодействащи между тях, а по-късно поредно - за всяко потомство от техните артикули. Това е направило допустимо построяването на цялостна мрежа от вероятни пребиотични химични реакции.
 Учените откриха ново положение на водата Учените откриха ново положение на водата
Изстудената вода е две течности в едно. До този извод са стигнали американски откриватели, откакто са направили първите измервания...
Моделирането сподели, че на първия стадий на синтеза от шест първични съединения се появяват 10 нови, само че всички те са абиотични, т.е. не са свързани с живите системи. Още на втория стадий обаче се появява първата най-проста аминокиселина - глицин.
На петия стадий броят на синтезираните молекули доближи 10 хиляди. Повечето от тези нови субстанции са абиотични, само че някои от тях са комплицирани биотични молекули, които са по-хидрофилни, по-термодинамично постоянни и по-балансирани във връзка с донорните и акцепторните водородни връзки, което значи, че те се синтезират в по-тесен диапазон от условия.
Авторите означават, че програмата освен дава всички известни биотични съединения, получени по време на синтеза на дадените прекурсори, само че също по този начин демонстрира незнайни до момента пътища на пребиотичен синтез на доста органични съединения - ацеталдехид, диглицин, ябълчена, фумарова, лимонена и пикочна киселини. Всички тези направления са доказани от откривателите пробно.
Алгоритъмът разреши да се разпознава даже цяла реакционна система, непозната до момента за химиците - цикълът на саморегенериране на иминодиоцетна киселина, а също по този начин разпознава три съществени пътя на пребиотичния синтез: посредством образуването на съединения, които работят като катализатори на идващия етап; функционални химически системи и самолечебни цикли; и образуването на повърхностноактивни примитивни биомолекули.
 Разкриха за какво роботите ни ужасяват Разкриха за какво роботите ни ужасяват
Американски психолози проучили човешките реакции при типа на антропоморфни роботи, а резултатите от проучването са оповестени в списа...
Остава учените да основат живот посредством химически съединения на процедура, а не на компютърна стратегия...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР