Полски Тръмбеш отбелязва 60 години от обявяването си за град,

...
Полски Тръмбеш отбелязва 60 години от обявяването си за град,
Коментари Харесай

Румен Радев: Необходима е по-силна роля на държавата в подкрепа на малките общини

Полски Тръмбеш отбелязва 60 години от оповестяването си за град, а историческите източници ни водят надалеч обратно във времето към 15-и век с първите писмени източници, както и свидетелствата за редица генерации българи, наричали този благодатен край „ мой дом ", съхранявали и развивали обичаи, градили го с мисъл и с религия за бъдещето. Това съобщи президентът Румен Радев в приветствието си към жителите и гостите на Полски Тръмбеш, които през днешния ден означават празника на обитаемото място.

Държавният глава организира и среща с управлението на общината.

В приветствието си президентът Радев означи богатите обичаи на региона в региона на земеделието, плодородните земи и лечебни минерални извори. Но най-важни са хората на Полски Тръмбеш - работливи, надарени и гостоприемни, добави президентът и акцентира достиженията и напъните за развиването на културата, образованието и спорта в града. Днес, сходно на доста други дребни обитаеми места в България, Полски Тръмбеш живее с тестванията на всекидневието и терзания за качеството на образованието, опазването на здравето, обществените услуги, за добре платени работни места, съобщи президентът, като добави, че тези аспекти са значими за развиването на младежите.

По думите на президента е нужна по-силната роля на страната в поддръжка на дребните общини за развиването на инфраструктурата, съответни ограничения против обезлюдяването и за оправянето с проблемите на хората. Актуалните провокации пред района и оправянето с тях бяха тематика на диалог и на срещата на президента с кмета на Полски Тръмбеш Георги Чакъров и представители на локалната власт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР