Полски свещеник е бил арестуван по обвинения свързани със сексуални

...
Полски свещеник е бил арестуван по обвинения свързани със сексуални
Коментари Харесай

10 години затвор за полски свещеник след гей оргия в дома му

Полски духовник е бил задържан по обвинявания свързани със полови закононарушения и опиати, както и в неоказване на помощ на разположение в медицински риск след известия в медиите, че мъж е примрял по време на секс празненство в дома му, заяви държавната осведомителна организация PAP в четвъртък, представена от Ройтерс. в края на октомври.

Епархията в югозападна Полша е обхваната от скандал, откакто през септември предходната година се появиха известия за оргия в дома на духовник в град Даброва Горнича.

Свещеникът, именуван Томаш З. заради полските закони за отбрана на персоналните данни, беше подложен в прелиминарен арест след ареста му в понеделник. Той може да бъде наказан на до 10 години затвор.

" Три от обвиняванията се отнасят до закононарушения, разказани в закона за битка с наркоманите, и са свързани с даване на опиати, а едно от тях е обвързвано в допълнение с... закононарушения против половата независимост и благовъзпитание ", съобщи пред PAP представител на локалната прокуратура.

Четвъртото обвиняване се отнася до неоказване на помощ на разположение, изправено пред опасност за живота или здравето си.

Според известия в полските медии един мъж е примрял на празненството, откакто е приел прекалено много хапчета за еректилна дисфункция.

Един от посетителите на празненството се обадил на кола за спешна помощ, само че когато парамедиците пристигнали им било отказано да влязат и са били позволени едвам откакто била извикана полиция, съгласно отчетите.

В известията на медиите се споделя, че мъжът е бил жиголо мъжка продажница,

само че прокуратурата отхвърля това. Тя съобщи, че в събитието са взели участие трима мъже - припадналият мъж, Томаш З. и мъжът, който се е обадил за помощ.

Епископът на епархията се отдръпна предходната година, заяви тогава Ватиканът, без да уточни причина за оставката си. Томаш З. е

бил освободен от духовенството предходната година, откакто медиите оповестиха за хипотетичното полово празненство.

Успоредно с работата на прокуратурата църквата ще организира и личен правосъден развой по делото на Томаш З., резултатите от който ще бъдат предадени на Ватикана, оповестиха за Ройтерс от пресслужбата на епархията в Сосновец.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР