Полски правителствен представител заяви, че Полша е била подложена на

...
Полски правителствен представител заяви, че Полша е била подложена на
Коментари Харесай

Полша беше подложена на кибератака за дезинформация, за която подозира Русия

Полски държавен представител съобщи, че Полша е била подложена на интервенция по дезинформация, която наподобява е целяла да отслаби полско-американския съюз и е сходна на осъществявани по-рано съветски хакерски атаки, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителят на шефа на полските служби за сигурност Станислав Зарин сподели, че Полша продължава да проверява и няма твърди доказателства, че офанзивата е дело на Русия, само че означи, че тя носи всички признаци на нещо проведено от Кремъл.

"Полша е била цел на съветската агитация от дълги години. Напоследък тези старания стават все по-интензивни ", съобщи той.

Организация на обединените нации разкритикува рисковата зараза от дезинформация

В Туитър Зарин заяви за хакерска атака против уеб страницата на Института за военни проучвания във Варшава - академия по въпросите на защитата, където се образоват полските военни водачи. Той съобщи, че хакерите са пуснали в уеб страницата подправено писмо от името на ректора на школата, в което се приканват полските бойци да се борят против "американската окупация ".

За писмото са съобщили редица полски осведомителни уеб сайтове, добави Зарин.

"Съдържанието на писмото съвпадаше с главните точки на съветската агитация против Полша и Съединени американски щати ", сподели той.

Зарин съобщи, че задачата на офанзивата е била да се сътвори информативен безпорядък, да се намали бойният дух на полските бойци и да се разпалят антиамерикански настроения. Според него Кремъл се пробва да употребява рецесията с ковид, с цел да се освободи от интернационалната си изолираност и да убеди Запада да анулира глобите, които наложи на Русия поради дейностите й в Украйна. Кремъл се пробва да оклевети Полша, тъй като тя е с една от най-твърдите позиции по въпроса за опазване на глобите, съобщи Зарин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР