Полски изтребител МиГ-29 се разби тази нощ в Северна Полша,

...
Полски изтребител МиГ-29 се разби тази нощ в Северна Полша,
Коментари Харесай

Изтребител МиГ-29 се разби в Полша, пилотът загина

Полски изтребител МиГ-29 се разруши тази нощ в Северна Полша, съобщи Франс прес, базирайки се на министерството на защитата. Пилотът на самолета се е катапултирал, само че не е оживял, показва организацията.

Изтребителят руско произвеждане, изхвърчал от 22-ра военновъздушна база в Малборк, е аварирал към 2 ч. локално време покрай село Саковко.

Специална комисия е натоварена със задачата да обясни аргументите за злополуката. Пилотът на изтребителя е бил умел авиатор с повече от 800 часа стаж, от които 600 прекарани на самолети МиГ-29. Участвал е в полски и интернационалните военни учени, се показва в изказването на министерството.

Полската войска разполага с 32 МиГ-29. С няколко от тях към този момент не могат да бъдат осъществявани полети заради липса на аварийни елементи. Въоръжените сили на Полша имат също по този начин и 48 американски изтребители Ф-18, показва Франс прес.

Полският министър на защитата Мариуш Блашчак съобщи, че се приключват полетите на МиГ-29 до изясняване на аргументите за злополуката, съобщи ТАСС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР