Полски и световни медии съобщиха във вторник вечерта противоречива информация

...
Полски и световни медии съобщиха във вторник вечерта противоречива информация
Коментари Харесай

Войната в Украйна | Противоречива информация за паднали руски ракети в Полша

Полски и международни медии оповестиха във вторник вечерта спорна информация за паднали съветски ракети на полска територия. Новината идва в същия ден, когато Москва нанесе най-тежкия си ракетен удар против Украйна от началото на войната, а водачите от Г-20 се срещат в Индонезия и водещата тематика е войната.

Високопоставен чиновник на американското разузнаване разгласи, че съветски ракети са паднали в Полша, убивайки двама души. Служителят е приказвал пред AP, като е поискал да остане неизвестен заради деликатния темперамент на обстановката. Reuters не можа незабавно да удостовери информацията. Засега Съединени американски щати не афишират изрично дали това са съветски ракети или не.

Пожарната работа в Полша заяви, че двама души са починали при детонация в Пшеводов, село в източна Полша покрай границата с Украйна. Полският министър председател Матеуш Моравецки свика незабавно съвещание на държавната комисия по въпросите на националната сигурност и защитата, заяви държавният представител в Twitter.
Реклама
Британската BBC се е свързала с почитан източник от кабинета на полския министър председател, който е описал обстановката сега като " информативен безпорядък ", като е допълнил, че не може да удостовери нищо.
Русия отхвърля
Очаквано Русия отхвърли известията на полски медии и публични лица, че съветски ракети са паднали върху полското село Пшеводов покрай украинската граница. Руското министерство на защитата разгласява в своя Telegram канал позиция, наричайки информациите " умишлена провокация за ескалиране на обстановката ". " Не са нанесени удари против цели наоколо до украинско-полската държавна граница с съветски средства за заличаване ", се споделя в изказването. В него се споделя, че елементи от ракети от мястото, където са паднали, за които се твърди, че са снимани от полските медии, не са свързани с съветски оръжия.
Масирани ракетни удари
Информациите от Полша съответстват с масирания съветски ракетен удар във вторник по редица градове в Украйна. Според Киев това е най-тежката ракетна офанзива от началото на войната през февруари. Тя беше осъществена няколко дни след унизителното евакуиране на съветската войска от Херсон, като информациите са, че съветските сили се отдръпват още по на юг от река Днепър. Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че главната цел, както и преди, е енергийната инфраструктура. " Ясно е какво желае врагът. Той няма да реализира това ", сподели той във видеообръщение в Telegram.
Свързани публикации Войната | Русия твърди, че напуща Херсон без пердах, Украйна деликатно напредва 9 ноември 2022, 18:15 Парламентът гласоподава публично предоставяне на оръжие за Украйна (обновена) 3 ноември 2022, 14:57 Войната в Украйна | Игра на дронове 28 октомври 2022, 16:20 Подкаст | Как ще ескалира войната? 14 октомври 2022, 12:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кирил Кирчев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР