Полски гражданин, който днес трябваше да се яви пред съда

...
Полски гражданин, който днес трябваше да се яви пред съда
Коментари Харесай

Поляк, обвинен в държавна измяна в Индонезия, отказва да бъде съден

Полски жител, който през днешния ден трябваше да се яви пред съда по обвиняване в държавна измяна за хипотетично оказване на помощ на сепаратистки бунтовници в размирната индонезийска провинция Папуа, отхвърли да седне на подсъдимата пейка, съобщи адвокатката му, представена от ДПА.

Якуб Фабиан Скшипски, на 39 години, е първият чужденец, който бива съден за държавна измяна в Индонезия и в случай че бъде приет за отговорен, е застрашен от оптималната присъда от 20 години затвор, сподели адвокатката му Латифа Анум Сирегар.
Скшипски отказвал да яде, откогато поради делото си бил изместен в полицейски център за задържане в окръг Вамена, и упорствал да бъде съден в столицата на провинцията Джаяпура.
"Той е подтиснат и отхвърля да бъде съден ", сподели Сирегар. "Оплака се от липса на обикновени условия, в това число на чиста вода ", добави тя.

Делото бе отсрочено за 14 януари.

Сирегар съобщи, че клиентът й упорствал, че е почтен.
"Отхвърляме обвиняванията, че е взел участие в предателски действия и в сепаратистката организация ", сподели тя.

Сирегар съобщи, че клиентът й бил върл странник, който посетил няколко размирни региона по света, с цел да научи повече за историята им.
Скшипски влезнал в Индонезия през юли с туристическа виза и в края на август бил задържан дружно с трима папуаси във Вамена, съобщи полицията.

По-рано полицията беше споделила, че полякът бил получил свободен достъп до активността на папуаските бунтовници, с цел да изобличава нарушавания на правата на индивида, за които се твърди, че правят индонезийските сили.
Полицията съобщи и че той бил заречен да достави бунтовниците с оръжие.

Папуа от 60-те години е сцена на едва натоварен сепаратистки спор. Силите за сигурност са упреквани, че нарушават човешки права при своите дейности против бунтовниците, напомня агенцията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР