Полски генерал предупреди, че руските войски чакат ударите на ВСУ,

...
Полски генерал предупреди, че руските войски чакат ударите на ВСУ,
Коментари Харесай

Може ли армията на Украйна да стигне до Москва? Контранастъплението било много рисковано

Полски военачалник предизвести, че съветските войски чакат ударите на ВСУ, с цел да нанесат своите

Войната в Украйна може да завърши преди края на годината.  Руският специалист Валерий Соловей, който е и лекар на историческите науки, сподели в изявление за Дмитрий Гордън, публицист и създател на изданието Gordon, скоро е вероятен прелом на бойното поле. Според него украинската войска има задоволително военно-технически капацитет, с цел да „ доближи Москва “, само че няма да го направи, оповестява организация УНiАН. 

„ Очаквах, че военната повратна точка ще е напролет и освен аз, само че в този момент е ясно, че това се случи през лятото до първите дни на есента... Мисля, че във всеки случай преди края на тази година (възможно е войната да свърши – бел.ред.) “, – такава прогноза даде политическият анализатор.

На 10 юни президентът Володимир Зеленски удостовери, че Украйна е почнала контранастъпателна интервенция. Нашите бойци в Донецка и Запорожка област към този момент са освободили седем обитаеми места от руснаците, написа украинската осведомителна организация. 

 

Съветникът на Зеленски Михаил Подоляк пък сподели, че украинците добре водят война с Руската федерация. Руснаците ще почувстват цялата болежка, която би трябвало да понесат, добави той.

Междувременно обаче полският военачалник Станислав Козей, представен от локалния вестник Факт и БЛИЦ, предизвести, че съветските войски чакат ударите на ВСУ, с цел да нанесат своите.

По време на контранастъплението украинските военни не би трябвало да се включват в огромни борби, защото това ги заплашва с нежелани последици и е прекомерно рисковано, прибавя той.

Руската войска от дълго време е очаквала настъпателните дейности на въоръжените сили на Украйна и се е подготвила добре за тях, изясни ген. Козей.

Според него съветското командване в зоната на " спецоперацията " задържа главните си сили, а не ги извежда на предната линия.

Козей допуска, че украинската войска ще нападна по едно и също време позициите на съветските въоръжени сили по едно и също време в няколко направления, търсейки слаби места в защитата.

 

Той отбелязва, че разрушаването на дигата на Каховската водноелектрическа централа доста е лимитирало опциите за офанзиви на въоръжените сили на Украйна в южната посока. Полските военни са сигурни, че руснаците са направили детонацията на обекта.

Основният спектакъл на военните дейности, счита генералът, в близко бъдеще ще бъдат Донбас и Запорожка област.

Цялото внимание ще се насочи към региона на Донбас и към Запорожие, споделя Козей.

Именно в тези области, счита той, и двете страни в спора ще бъдат най-активни. Козей назовава идните военни дейности в Донбас „ война на заличаване “.

Но в това време генералът отбелязва, че не би трябвало да се чакат обилни настъпателни интервенции на въоръжените сили на Украйна преди края на срещата на върха на НАТО, която ще се организира във Вилнюс от 11 до 12 юни.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР