Полски фермери блокираха в неделя главна магистрала към Германия в

...
Полски фермери блокираха в неделя главна магистрала към Германия в
Коментари Харесай

Полски фермери блокираха ключов път към Германия

Полски фермери блокираха в неделя основна автомагистрала към Германия в последния сходен митинг против наредбите и налозите на Европейски Съюз.

Фермери от Полша блокираха автомагистрала А2 покрай Слубице, на изток на границата с Германия. „ Блокадата стартира в 13:00 часа почтено време. Двете страни на автомагистрала A2 са спрени “, сподели Ева Мурмило, говорителка на локалната полиция, пред AФП. Първоначално фермерите възнамеряваха 25-дневна обсада, само че я понижиха след диалози с локални представители, бизнеса и превозвачите. Те са решили " да отблокират пътя евентуално на следващия ден ", понеделник, сподели Дариуш Вробел, един от уредниците на полските фермери. „ Това ще зависи от неща, които не можем да предвидим “, сподели той пред AФП.. Земеделските производители в цяла Европа стачкуват от седмици против, съгласно тях, прекомерно ограничаващите екологични правила, конкуренцията от на ниска цена импорт отвън Европейски Съюз и ниски приходи.

В понеделник министрите на земеделието от Европейски Съюз би трябвало да се срещнат в Брюксел. Те ще обсъдят нови оферти на Европейската комисия, целящи смяна на регулациите, да вземем за пример понижаване на броя на инспекциите на продукцията. Полските фермери споделят, че стачкуват против така наречен Зелена договорка на Европейския съюз за енергетиката, превоза и данъчното облагане, която е детайл от опита на 27-те народи за понижаване на излъчванията на парникови газове. Те споделят, че са били изключително наранени от увеличените налози и други правила.

Фермерите също по този начин блокираха пропускателните пунктове на границата на Полша с границата с Украйна, която не е членка на Европейски Съюз, с цел да осъдят това, което съгласно тях е нелоялна конкуренция от по-евтината продукция на техния разкъсван от войната комшия.

В петък полски публични лица подцениха делегация, водена от премиера на Украйна, която искаше да позволи напрежението, породено от траялите седмици митинги на полските фермери по границата. Полските управляващи обявиха, че в никакъв случай не са се съгласявали на гранична среща поради демонстрациите, които съгласно Украйна заплашват нейния експорт и стопират доставките на основни оръжия за нейната война против Русия, която в този момент навлиза в третата си година.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР