Полски археолози са открили в южната част на страната седем

...
Полски археолози са открили в южната част на страната седем
Коментари Харесай

Откриха древни гробници на 5000 години в Полша

Полски археолози са разкрили в южната част на страната седем напомнящи на мегалитни гробници, чиято възраст е 5,5 хиляди години, заяви Полската организация по печата, представена от NOVA.

Находката е била направена в местността Дембяни в Свентокшишкото воеводство. По мнението на учените това е най-древното гробище от този тип в Полша. Неговото основно отличие се състои в това, че гробниците били във тип на изтеглен трапец и стените били построени не от камъни, а от дървени стълбове.

Дължината на гробниците е 40-50 метра. " По-дългите елементи на стените са били укрепени с дървени огради, до момента в който по-късите източни стени имали вход към нещо като траурен параклис ", акцентира един от откривателите, археологът Марчин Пшибила. По неговите думи в сходен вид гробници по предписание са се правили единични погребения.

Както изясниха учените, под насипите е имало могили, в чиито създаване са се употребявали структури от варовикови камъни. Но още по време на действието им от тях са били извадени останките на мъртвите и оборудването. Това са били ритуални дейности, които постоянно се срещат при погребенията от този интервал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР