Полската прокуратура е иззела средства от сметките на руското посолство

...
Полската прокуратура е иззела средства от сметките на руското посолство
Коментари Харесай

Прокуратурата в Полша иззе пари от сметки на руското посолство

Полската прокуратура е иззела средства от сметките на съветското посолство и комерсиалната задача във Варшава, заяви ръководителят на съветската дипломатическа задача Сергей Андреев пред съветските държавни медии.

" Получихме съобщение от прокуратурата, че средствата от сметките на посолството и комерсиалната задача в банка Сантандер са трансферирани по сметките на прокуратурата ", съобщи посланикът.

Банка Сантандер заяви, че е прекратила съдействието си с посолството и е протекция сметките. Андреев назова случилото се " жестоко нарушаване на Виенската спогодба за дипломатическите връзки " и акцентира, че става въпрос за " обилни средства ". Парите са били съхранявани в сметки в щатски долари и полски злоти.

Сметките на съветското посолство в Полша бяха блокирани от полската прокуратура при започване на март 2022 година Те са на стойност 800 000 злоти (около 180 000 долара) и 912 000 $.

" Прокуратурата стои зад изцяло неуместните си теории, че парите от сметката на посолството биха могли да бъдат употребявани за финансиране на тероризъм. Естествено, не се дава никакво съображение или пояснение от кое място са се сдобили с такава безумна концепция. " - твърди Андреев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР