Полската eSky Group купува Thomas Cook - най-старата туристическа марка

...
Полската eSky Group купува Thomas Cook - най-старата туристическа марка
Коментари Харесай

eSky купи Thomas Cook и променя бизнес концепцията си

Полската eSky Group купува Thomas Cook - най-старата туристическа марка в света. Договорът за придобиване е подписан с китайския фонд Fosun Tourism Group (досегашният притежател на марката).

Вследствие на договорката полската компания има намерение да извърши трансформацията на eSky от платформа за самолетни билети във виртуален оркестратор на пътувания VTO — Virtual Travel Orchestrator (бел. ред. – правене на персонализирани акции, в резултат на получена информация за клиентите на база тяхното държание при търсене/резервиране на ваканция).

Придобиването на марката ще отвори порти за групата към други пазари в района на Западна Европа, пишат от eSky.

Синергията сред близо двувековното завещание и опит на марката Thomas Cook с технологията и разбирането на потребностите на днешните консуматори на eSky ще ни разреши да укрепим позицията си в Западна Европа, както и да имаме още по-гъвкави оферти “, споделя Лукаш Хабай, един от създателите и основен изпълнителен шеф на eSky Group.
Фалит
Припомняме, че през есента на 2019 година Thomas Cook разгласи банкрут като туроператор, което провокира безпорядък в туристическата промишленост по целия свят, в това число и в България. Година по-късно компанията се завърна на туристическата сцена с разширено портфолио в сегмента на онлайн туристическите организации.

Досега марката беше благосъстоятелност на китайския капиталов фонд Fosun Tourism Group.

В момента Thomas Cook се подрежда измежду най-хубавите туристически платформи в Обединеното кралство във връзка с известността на марката и индикаторите за доверие.

В резултат на придобиването компанията ще получи достъп до авиационното портфолио на eSky от над 500 постоянни и нискотарифни самолетни компании, измежду които Lufthansa Group и Ryanair.

Полската eSky Group има намерение да поддържа английската марка в по-нататъшното ѝ развиване и да употребява своя опит, с цел да укрепи позицията на eSky в Обединеното кралство и Западна Европа. Тези стъпки ще проправят пътя на eSky към превръщането ѝ в един от водещите продавачи на динамични пакети в Европа, споделят от полското сдружение.

Компанията не изключва опцията за въвеждане на добитата марка в Полша и страните от Централна и Източна Европа в бъдеще (всички звена на Thomas Cook от района бяха закрити след оповестяването в неплатежоспособност на туроператора през 2019 г.)

Финансовите параметри на договорката не се оповестяват на този стадий.
Коя е eSky?
Платформата за пътешестване eSky оперира в над 50 страни в Европа, Северна и Южна Америка и Африка. Благодарение на вложенията си в технологии, компанията сътвори първата в района търсачка за сравняване и запазване на предложения за полети, eSky Travel Search, стартирана през 2008 година

Година по-късно компанията отвори първите си интернационалните клонове в България и Румъния, а през 2016 година започва мобилно приложение. През 2022 година eSky Group навлезе в бизнеса с динамични пакети - комбиниращ полети и хотели в една резервация.
Историята на Thomas Cook
През 1841 година английският бизнесмен Томас Кук взема решение да провежда първата туристическа обиколка в Англия.

Това начинание бележи началото на развиването на проведения туризъм и дългия развой на създаване на една от най-големите туристически компании в света.

Повече от 180 години по-късно марката Thomas Cook има нов притежател.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР