Полската агенция за вътрешна сигурност (ABW) е задържала още един

...
Полската агенция за вътрешна сигурност (ABW) е задържала още един
Коментари Харесай

Полша хвана поредния руски шпионин

Полската организация за вътрешна сигурност (ABW) е задържала още един член на шпионска мрежа, работещ за съветското разузнаване, заяви министърът на вътрешните работи и администрацията Мариуш Камински. Заподозреният е правил наблюдаване на военни обекти и морски пристанища, предават полските медии.

Разследването, извършено от ABW под надзора на Националната прокуратура в Люблин, се отнася до шпионска мрежа, която е изпълнявала задания за Русия на полска територия. Пресслужбата на Националната прокуратура съобщи, че арестуваният е украински жител, който е в Полша от 2019 година

Ръководителят на Министерството на вътрешните работи съобщи в Twitter:

„ ABW задържа още един член на шпионска мрежа, работеща за съветското разузнаване. Заподозреният е правил наблюдаване на военни обекти и морски пристанища “.

Той добави, че той е бил редовно възнаграждаван от руснаците.

„ Това е 15-ият арестуван в границите на това следствие “.

Прокурорът показа на арестуваните обвинявания в присъединяване в проведена незаконна група и деяние в интерес на непознато разузнаване против ползите на Република Полша. Пресслужбата заяви, обвинените, разпознати като чужденци от другата страна на източната граница, са правили разследваща активност, само че също по този начин и пропагандна активност против Полша и са подготвяли диверсионни дейности от името на съветското разузнаване.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР