Полша заяви, че се готви да приеме до милион истински

...
Полша заяви, че се готви да приеме до милион истински
Коментари Харесай

Полша приема милион бежанци, ако Русия нахлуе в Украйна

Полша съобщи, че се готви да одобри до милион „ същински бежанци “ от Украйна при положение на съветска инвазия, написа „ Таймс “, представен от БГНЕС.

Правителството в Киев предизвести, че сред три и пет милиона души могат да бъдат принудени да изоставен страната в сухопътна война, като 1,5 милиона към този момент са изселени от домовете си заради боевете в източната част на страната.
Полша строи нова стена по границата сред Европейски Съюз и Беларус
Полски реализатори започнаха работа по нова стена на стойност 353 млн. евро по границата с Беларус, предава Агенция Франс Прес. Целта й е да възпрепят...
Прочети повече
Министрите в Словакия и Чехия считат, че десетки хиляди украински бежанци може да дойдат в техните страни, в случай че Русия нападне. Полша, която има дълга 330 благи обща сухопътна граница с Украйна, и към този момент има забележителна украинска общественост, чака да одобри доста повече.

„ Ако има война в Украйна, би трябвало да сме готови за приток на същински бежанци, хора, които бягат от пъкъла, от гибелта, от жестокостите на войната “, сподели 52-годишният Мачей Васик, заместник-министър на вътрешните работи по полската телевизия. „ Като държавно управление би трябвало да сме готови за най-лошия сюжет и от известно време вътрешното министерство подхваща стъпки, с цел да ни приготви за идването даже на един милион души.

Полша възприе доста по-борбен метод към Русия, в сравнение с някои от нейните съседи в Европейския съюз. Преди няколко седмици тя разгласи, че ще усили повече от два пъти размера на въоръжените си сили, с цел да предотврати „ имперските “ искания на президента Путин, изразявайки подозрения по отношение на способността на НАТО да провежда бърз и съдбоносен отговор на нахлуването в Източна Европа.

59-годишният Павел Солох, началник на полското бюро за национална сигурност, сподели през днешния ден, че страната му е подготвена да изпрати муниции на Украйна, в това число средства за противовъздушна защита, до дни.
Моравецки прикани поляците да работят от у дома
Премиерът на Полша Матеуш Моравецки прикани поляците да работят от у дома, защото ежедневните случаи на заразяване с Covid-19 доближи...
Прочети повече
По време на пътешестване до естонската столица Талин, 66-годишният Збигнев Рау, полският външен министър, сподели, че има признаци, че Русия има намерение да разшири военното си наличие в Беларус, на източната граница на Европейския съюз, отвън плануваните военни учения.

В Европейски Съюз се обрисува разединение, като Полша и балтийските страни се усещат директно застрашени от идното разполагане на съветски войски в границите на 100 благи от границите им, до момента в който страни като Франция и Германия се притесняват и въздържат да предизвикат Путин.

53-годишният Матеуш Моравецки, министър-председател на Полша, се чака да посети Киев на следващия ден. „ Руският неоимпериализъм се завръща пред очите ни, заплашвайки с дестабилизация на Европейски Съюз “, сподели той. „ Струпването на съветски военни сили и нейните нереалистични претенции във връзка с бъдещето на НАТО [предизвикват] ясна и решителна реакция: непоколебима поддръжка за [Украйна]. “

В предишното Полша насилствено е приемала търсещи леговище, в това число по време на миграционната рецесия от 2015 година и по време на мигрантската рецесия на полско-белоруската граница предходната есен. През 2020 година Полша е предоставила леговище на 2000 души в съпоставяне със 128 590 в Германия и 86 330 във Франция.
Европейски Съюз: Полша да заплати 70 млн. евро за занемаряване на правосъдно решение
Европейската комисия е поискала от Полша да заплати санкции в размер на близо 70 млн. евро за занемаряване на заповедта за унищожаване на о...
Прочети повече
Въпреки това Васик сподели, че страната му няма да " избяга от " своите отговорности към народа на Украйна. „ Там, където в действителност има бежанци, ние би трябвало да им помогнем “, сподели той. „ Това е интернационално право, само че това са и правилата на взаимното битие на цивилизованите хора, правилата на европейската и християнската просвета “. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР