Полша засили мерките за сигурност по границата си с Беларус,

...
Полша засили мерките за сигурност по границата си с Беларус,
Коментари Харесай

Напрежението се покачва! Полша засили допълнително охраната по границата си с Беларус

Полша ускори ограниченията за сигурност по границата си с Беларус, която е и източна граница на Европейския съюз, откакто огромна група мигранти се пробваха да преминат през бодливата тел. НАТО съобщи, че е недопустимо Беларус да употребява тази хибридна тактичност, с цел да притиска Европейски Съюз.

Голяма група мигранти се опита да раздра бодливата тел край граничния пункт Кужница в Североизточна Полша и по тази причина управляващите усилиха броя на граничарите, служителите на реда и бойците в региона.

Варшава упреква беларуския президент Александър Лукашенко, че е провел вълна от мигранти и от бежанци, идващи главно от Близкия изток, с цел да се опитат да влязат на територията на блока. Според Европейски Съюз Беларус работи по този начин в отговор на глобите, наложени му от Брюксел след бруталната принуда на режима на Лукашенко против опозицията.

И Литва разгласи, че реалокира военни до границата си с Беларус, с цел да се приготви за вероятен приток на мигранти. Литовското държавно управление също така ще дискутира дали да разгласи изключително състояние по границата.

НАТО изрази мощно безпокойствие от обстановката по границата на Полша и съобщи, че е извънредно недопустимо Беларус да употребява мигрантите за хибридна война. Алиансът остава в нараснала подготвеност да помогне на съдружниците си да открият сигурност в района, акцентира представител на пакта.

А държавната телевизия на Белурас заяви, че американец, упрекнат за щурма на Капитолия на 6 януари, е влезнал незаконно в страната от Украйна и изискал политическо леговище. " Американец търси леговище в Беларус, не е за поверие, само че е реалност, " заяви новината беларуският първи канал. Срещу Ивън Нюмън са повдигнати шест обвинявания във Вашингтон, в това число за нахлуване на служители на реда, само че той твърди че е почтен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР